KESILAPAN PERMOHONAN I-SINAR : SENARAI KESILAPAN SEMASA BUAT PERMOHONAN

Kesilapan Permohonan i-Sinar : Senarai Kesilapan Semasa Buat Permohonan

KESILAPAN PERMOHONAN I-SINAR : SENARAI KESILAPAN SEMASA BUAT PERMOHONAN

Permohonan kemudahan i-Sinar bagi Kategori 1 yang bermula hari ini. Adakah anda telah memohon bagi yang layak???

Permohonan i-Sinar Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mula dibuka secara dalam talian hari ini dengan melibatkan dua kategori kriteria kelayakan pemohon yang membabitkan lapan juta ahli.

Bagi pemohon yang tergolong dalam kategori 1, ahli hanya perlu memohon secara dalam talian melalui portal isinar.kwsp.gov.my bermula 21 Disember 2020. Pembayaran untuk ahli yang layak dan berjaya dalam permohonan akan dibayar bermula dari pertengahan Januari 2021.

Perkara ini merupakan antara saat yang paling ditunggu-tunggu oleh pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) yang terjejas akibat pandemik COVID-19 yang melanda.

Namun dalam kegembiraan, ramai pemohon telah melakukan Kesilapan Permohonan i-Sinar akibat ahli keliru mengenai maklumat yang perlu dimasukan.

Anda juga boleh CHECK i-SINAR : SEMAKAN KELAYAKAN MOHON i-SINAR

jika gagal i-i sinar kategori 1 anda boleh cuba MOHON I-SINAR KATEGORI 2

cuba mohon SPiM IPTS MARA 2021 

 

DOKUMEN SOKONGAN

Bagi Kategori Satu, tiada dokumen sokongan diperlukan, dan kelulusan secara automatik berdasarkan data dalaman KWSP.

Ahli hanya perlu memohon secara dalam talian melalui isinar.kwsp.gov.my dan pembayaran untuk ahli yang layak akan bermula dari pertengahan Januari 2021.

Sebelum keluarkan i-Sinar, anda tahu baki akauan 1 dan 2 KWSP anda. Baca TUTORIAL SEMAK BAKI AKAUN 1 & 2 KWSP

KESILAPAN PERMOHONAN I-SINAR

Antara kesilapan yang dilakukan oleh pemohon adalah :

  • Tersalah isi no ic
  • Tersalah masuk no telefon ( berlaku masalah penghantaran OTP )
  • OTP dimasukan secara salah melebihi 2 kali
  • Keliru dengan pengeluaran
  • Tersalah pilih amaun yang sepatutnya
  • Tersalah pilih jadual pembayaran

baca juga CARA MOHON i-SINAR KWSP ONLINE(PERMOHONAN GUNA i-AKAUN)  dan mohon SPS LINDUNG

bpr sudah dibuka, ketahui DOKUMEN SOKONGAN BPR  dan CARA BUAT PERMOHONAN BPR 2021

CARA MEMBUAT PINDAAN PERMOHONAN

Buat masa kini belum [email protected] pindaan dibenarkan bagi permohonan i-Sinar yang telah dihantar.

Ramai pemohon pada hari ini telah mengadu bahawa mereka telah tersalah pilih jumlah amaun pengeluaran keseluruhan dan bayaran bulan pertama.

Menurut pertanyaan kepada Elya  @ live chat (KWSP) , tiada sebarang pindaan atau pembatalan boleh dibuat bagi permohonan i-Sinar yang telah dihantar.

Oleh yang demikian , Pemohon perlu hati-hati semasa memilih amaun dan  menekan pilihan bayaran bulan pertama kerana pertukaran amaun dan bayaran bulan pertama boleh dibuat sebelum permohonan dihantar sahaja. Adalah digalakan supaya pemohon menyemak maklumat semula sebelum menghantar permohonan.

ketahui TARIKH BAYARAN BPN 2.0 FASA 2  dan lihat semak TARIKH BAYARAN i-SINAR BULAN FEBRUARI

dan PEMBAYARAN INTERIM i-SINAR 

RUJUKAN SEBELUM MENGISI PERMOHONAN I-SINAR

Bagi pemohon yang muskil dan tidak yakin untuk mengisi i-Sinar , anda tidak perlu risau kerana setiap masalah yang berlaku, pasti ada jalan penyelesaiannya. Apa yang anda perlu lakukan adalah menelefon nombor telefon i-Sinar KWSP: (0389224848) bagi bertanyakan masalah yang dikhuatiri timbul semasa mengisi i-Sinar.

anda juga boleh MOHON I-SINAR KATEGORI 2

Tarikh Buka Talian Telefon  i-Sinar Kwsp

Bermula 21 Disember 2020 (hari buka permohonan)

MASA TALIAN TELEFON i-SINAR KWSP

Masa talian beroperasi mulai pukul 8 pagi sehingga 8 malam.

Cara Hubungi Telefon i-Sinar KWSP bagi menyelesaikan Kesilapan Permohonan i-Sinar

Berikut adalah tatacaranya

  • Bersabar untuk menunggu panggilan anda dijawab/dilayan  (kemungkinan sibuk pada hari pertama operasi)
  • Maklumkan maklumat diri asas seperti nama penuh dan kemungkinan anda perlu sahkan no ic anda untuk tujuan keselamatan
  • Bercakap dengan sopan
  • Sediakan dokumen dan maklumat berkaitan KWSP anda seperti (nama,nombor kad pengenalan,nombor ahli dan hal yang berkaitan)
  • Maklumkan masalah dan ketidak fahaman yang dihadapi
  • Tunggu sehingga operator membantu sehingga selesai masalah yang dihadapi oleh anda

Ketahui juga DOKUMEN SOKONGAN i-SINAR:CONTOH BUKTI PENDAPATAN TERJEJAS

MAKLUMAT LANJUT & PERTAYAAN

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai pengeluaran Akaun 1 KWSP, boleh menghubungi talian bantuan seperti berikut:

Laman Sesawang: Portal Rasmi KWSP

Telefon: 03-8922 4848

Facebook: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja

 

 

 

 

 

188 thoughts on “KESILAPAN PERMOHONAN I-SINAR : SENARAI KESILAPAN SEMASA BUAT PERMOHONAN”

    • Salam sejahtera… Saya tersalah pilih amaun dan ingin membuat pembetulan jumlah amaun dari 5,000 ke 10,000..harap pihak KWSP dapat menyelesaikannya.. Terima Kasih..

      Balas
      • Salam sejahtera… Pembetulan penukaran amaun :-
        Permohonan saya sebenarnya 10,000 jadi saya tersilap tekan amaun 5,000…
        Dan ingin menukar amaun yang layak untuk saya memohon sebanyak 10,000..dan diharap pihak berwajib KWSP dapat menyelesaikannya.. Terima Kasih..

        Balas
    • Assallam sya tersilap buat amaun. Sya nk kuar 2600 sya terbuat amaun 500 macam mana nak buat permohonan atau rayuan smula yer😟

      Balas
    • Selamat malam.saya tersalah pilih amaun dan ingin membuat pembetulan jumlah amaun dari 5,000 ke 10,000..harap pihak KWSP dapat menyelesaikannya.. Terima Kasih..

      Balas
    • saya tersilap letak numbor kad bank padahal kena letak numbor akuan bank…sekarang tak dapat lagi duit..mcm mnaa? yang kotegori 1

      Balas
    • Datang saja pergi ke cawangan kwsp.. ada 1 borang kita isi bagi org² yg salah amaun.. pas tu kita tunggu sms dari kwsp.. masalah kita ni sama

      Balas
  1. salah pilih amaun dn tdk paham tentang nk skrool,tu skrin tlpn,sya hanya ingin buat pembetulan iaitu dari kelayakan i sinar akaun1 5000 shaja.trima kc.

    Balas
    • Assallam… saya telah menerima byaran prtama I sinar pada sblom 9 January 2021… Rm1700… tpi sehingga 10 February 2021… akaun saya rbh bnk msi blom ada kmasukan… adaka saya hnya menerima sekali sj pmbyaran….

      Balas
  2. Saya tersalah buat pindaan dimana kelayakan saya boleh dapat lebih dari amount sepatut nyer bagaimana ..klu lulus nnti ..ada kah boleh di perbetui kan nnti

    Balas
  3. Kesilapan saya,saya tersalah pilih amaun pengeluaran..macam mana cara nak perbetulkan semula amaun pengeluaran.

    Balas
  4. Saya tersalah buat pindaan dimana kelayakan saya boleh dapat lebih dari amount sepatut nyer bagaimana ..klu lulus nnti ..ada kah boleh di perbetui kan nnti

    Balas
  5. Kenapa saya punya lulus pada 21/12/2020 semak pada 04/01/21 status tiada rekod pemohonan bila buat permohonan mykad telah memohon pada 02/01/21

    Ni yang jadi bingung

    Balas
  6. Saya tersalah pilih amaun sepatutnya mcm mna nk buat ye. Blh tukar x. Batal dlu. Mohon semula 11 January 2021 blh x mcmtu..please bantu

    Balas
  7. Salam sejahtera.. Saya keliru dengan permohonan i – sinar dan tersalah pilih amaun. Dan saya ingin membuat penukaran amaun dari 5,000 ke 10,000….terima kasih.

    Balas
  8. Apa macam nak buat semua untuk kategori 1…sebab masa I Mohon I sinar ni belum lagi i henti kerja sampai 2 bulan… Tu la tak lulus … Sekarang baru lepas 2 bulan I henti kerja…. Nak buat semua permohonan I ni…. Minta bantuan dari pihak berkuasa… Terima kasih… Pertolongan pihak amat dihargai….. Harap poo pihak berkuasa boleh bertimbang rasa…. Terima kasih………

    Balas
  9. Apa macam nak buat semua untuk kategori 1…sebab masa I Mohon I sinar ni belum lagi i henti kerja sampai 2 bulan… Tu la tak lulus … Sekarang baru lepas 2 bulan I henti kerja…. Nak buat semula permohonan kategori 1 saya ni…. Minta bantuan dari pihak berkuasa… Terima kasih… Pertolongan pihak amat dihargai….. Harap pihak berkuasa boleh bertimbang rasa…. Terima kasih………

    Balas
  10. Sy tersalah isi amount spttnya 10k tetapi sy trsalah 5k so adakah cara untk isi blk sbbnya sy lulus hnya 5k..bg pihak yg brwajib tlg lah kamu …kami amat perlukan baki itu untk kami mbyar hutang3 kami…hrp pihak berwajib akur dan tolong kami dalam mslh in ..isinar dh dapat tp separuh dr sepatutnya..bnyk hutang kami x dpt bayar..pleasssssssss…

    Balas
  11. Saya tahu saya silap memilih amount . Bagaimana cara saya nak perbetulkan kesalahan saya tersebut ? Maaf menganggu tuan , puan . Lepas ni saya akan meneliti lebih dalam Dan berhati-hati .
    Maaf menganggu sekali lagi tuan , puan

    Balas
  12. Saya silap pilih amont.sya nk keluar kan 10k tapi sy tepilih amont 5k saja boleh tk tolong sya tukar amont 10k sya betul2 minta tolong tuan puan macam mana cara tukar pigi amont 10k..sy minta tuan puan boleh tolong saya

    Balas
  13. saya sudah terima i sinar kwsp..tapi saya dapat rm 1000 sahaja..boleh tak kalau saya nak buat permohonan semula keluarkan rm10000,saya trsilap letak amount rm1000 sahaja..harap pihak berkenaan bagi tindak balas..saya perlukan duit untuk modal berniaga..

    Balas
  14. Isinar sye dah bayar 6/1/201 masih dapt ke buat pembetulan sy lulus 10k tapi sy tesilap buat bayaran rm1000 spatuk nye bayaran petame rm5000 mcam mane ye blh ke bayaran yag kedua masuk 5k jd same je yag yag selebih nya rm1k sbt sy amat memerlukan duit tu..erm

    Balas
  15. isinar sy dah bayar 6/1/2021 masih dapat ke buat pembetulan sy lulus rm10k tapi sy tesilap buat bayaran petama rm 1k sepatuknya dapt rm5k macam mane ye dapt ke pihak kwsp ubah bayaran ke dua masuk kan rm 5k yag selebih nya rm1k jadi same la kn sebat sy memg perlukan duit tu utk buat bisnes ternakan semlm dpr 1k hari de berspe je xlpas lg nk buat ptojek tu

    Balas
  16. Permohon sya telah di terima dan d proses.. Namun apabila sya menyemak permohonan tiada dalam rekod yg keluar.. Apa masalahnya itu..?

    Balas
  17. Salam sejahtera.. Saya keliru dengan permohonan i – sinar dan tersalah pilih amaun. Dan saya ingin membuat penukaran amaun dari 2,000 ke 10,000 boleh jelaskan bagaimana caranya….terima kasih.

    Balas
  18. Saya type Rm 2000 amaun nak keluarkan. Tapi saya nak ubah kepada Rm 10000. Sila maklumkan cara untuk mengubah amaun pengeluaran. Terima kasih

    Balas
  19. Saya silap pilih amont.sya nk keluar kan 10k tapi sy tepilih amont 5k saja boleh tk tolong sya tukar amont 10k sya betul2 minta tolong tuan puan macam mana cara tukar pigi amont 10k..sy minta tuan puan boleh tolong saya.

    Balas
    • Sya tersalah pilih amaun KWSP sya nak kuarkan 10k terislap 2k macam mana nak membuat amaun pembetulan 10k blik ya boleh ke harap2 pihak KWSP boleh la bagi kami yg tersilap amaun untuk memilih amaun sebatulnya 10k 🙏🏻

      Balas
  20. Saya kategori 2 tapi tersalah click colum YA…sepatut nyer colum TIDAK …saya tidak dapat masukkan attachment…ada jalan penyelesaian

    Balas
  21. Salah masukkan jumlah jugak 😥 nak masukkan jumlah lain last masukkan jumlah lain now dh dapat jumlah yang salah masukkan tu ☹️ help me please ☹️

    Balas
  22. Saya Silap pilih amount, saya nak kluarkn rm10k ,tapi saya terscroll 5k sahaja, Harap tuan, Selesaikan masalah kami.
    Terima Kasih…

    Balas
  23. Saya tersilap tarik amaunt masa isi kotegori 1 dan lulus,saya nak keluarkan 5k..tertarik 2.5k ni saja yang saya dapat,kalau boleh saya nak keluarkan 2.5k lagi sudah cukup,ni dapat semalam 11.1 habis bayar motor yang tertunggak dan hutang2 yang lain,habis tu untuk belanja hidup pkp ni mcam mna

    Balas
  24. Mohon kwsp beri bantuan utk kami yg tersalah isi jumlah dipohon. borang isinar memang sangat mengelirukan.. Call 0389224848 juga tidak dapat membantu.. dengan pkp sekarang tambahan suami & isteri tidak bekerja.. mungkin kami boleh isi borang secara manual untuk pembetulan jumlah yg betul.. mohon pertimbangan KWSP supaya kami dapat buat pembetulan sehingga June 2021..

    Balas
  25. Salam sejahtera. Saya tersalah pilih amaun dan ingin membuat pembetulan jumlah amaun dari 8,000 ke 18,000..harap pihak KWSP dapat menolong saya seorang penganggur. Terima Kasih.

    Balas
  26. Saya tersalah pilih amount pengeluaran.. macam mana nak buat pindaan.. pengeluaran pertama sy da dpt sbb kategori 1.. sy nak keluarkan 10k tapi ttekan 5k yg balance bulanan sy xisi.. mcm mana nak buat.. sbb skwg pkp..

    Balas
  27. Saya tersalah tekan amount.. Cuma amount pertama pembayaran sahaja terisi.. Pembayaran seterusnya tak terisi. Harap kwsp boleh membantu saya.

    Balas
  28. Saya tersalah masukkan amount , macam mna nak buat pindaan semula , saya tak ada i-akaun . Saya dah pergi ke kwsp berdekatan . Diorang cakap tunggu link,akan wujudkah link tu ??

    Balas
  29. BOLEH KAH APPLY LAGI PEMOHON SALAH AMOUNT
    YANG SEBENARNYA NAK APPLY SEPULUH RIBU SEKALI ,SEKARANG APPLY KELUAR DUIT SATU RIBU SAJA.

    Balas
  30. Boleh kah apply lagi pemohon salah amount yang sebenarnya nak apply sepuluh ribu sekali ,sekarang apply keluar dua ribu saje.

    Balas
  31. Saya dah pergi cawangan kwsp yang terdekat dan isi borang “amount salah tekan” dan submitted seperti diberitahu.

    saya tengah tunggu SMS drpd kwsp, bilakah i akan dapat sms drpda kwsp?
    dah 10hari dah

    Balas
  32. Boleh ka saya membuat pengeluaran i-sinar kembali kerna pengeluaran pertama saya telah tersalah tulis amoun pengeluaran kalau boleh saya nak membuat pengeluaran rm6k kerna amoun yg sy tulis pengeluaran pertama hanya rm300 sahaja..

    Balas
  33. Salam..saya mengahadapi masalah dokumen..semakan saya mengatakan dokumen tidak lengkap dan diminta memuat naik dokumen selepas pengurangan..sebenarnya saya telah pun memuat naik dokumen yang sama sebelum dan selepas pengurangan..ini kerana dalam satu file tersebut dah ada bulan sebelum dan selepas pengurangan..pihak bank letak sekaligus penyata sebelum dan selepas pengurangan..bulan 3 sebelum pengurangan..bulan 4, 5 dan 6 adalah selepas pengurangan..tidak boleh kah pihak kwsp mempertimbangkan dokumen tersebut untuk pengurangan..tetapi meminta saya memuat naik dokumen pengurangan slps bulan 8- 12 pulak..

    Balas
  34. Boleh ke membuat I sinar kembalik kerana say salah in tulis amoun Masa buat.kalau boleh I nak keluar 6k .I tulis pertama $1000 sahaja

    Balas
  35. Says layak memohon I sinar 10k tetapi tersilap tekan amaun..macam mana saya nak memohon 5k lgi,boleh bagi tunjuk ajar bagaimana Cara nak memohon?

    Balas
  36. Amaun pertama 2700..bulan kedua kosong dan bulan seterusnya jugak kosong ada kah kwsp akan bayar jugak..saya tersalah masuk amaun..

    Balas
  37. Saya tersalah request amount semasa apply I-Sinar kategori 1.
    Sepatutnya sy bole dptkan 10% dari KWSP simpanan saya tetapi saya pohon hanya 10000.
    Adakah saya boleh membuat pembetulan?dan bagaimana caranya?

    Balas
    • Saya tersalah isi borang i-sinar kwsp saya tidak tarik amount saya terima bulan Januari sahaja bulan seterus nya saya tidak terima sdh blh sa batal ksn permohonan i-sinar kwsp saya dan mohon semula

      Balas
  38. i dah isi borang di kwsp untuk silap amount 9Feb2021 , tapi untill sekarang tak terima apa apa link / sms / sebagainya? mohon pencerahan pihak kwsp , sebab saya sangat keliru dengan sistem kwsp dan situasi pandemik ni , saya perlukan duit untuk sara diri dan anak

    Balas
  39. Saya Tersilap tekan amaun 5.000 daripada 10.000 tapi Saye Sudah call pihak pengurusan bagi detail name, no tel Dan no Ic saya awal bulan 1 bulan lepas… Tapi tiada pangilan kembali pada saya Sampai sekarang…

    Balas
  40. Tersalah isi amount yang nak keluar, tolong lah semua ornag kita ni. Bagilah peluang untuk tukar lagi amount kita. Kesilapan mesti akan ada. Aduh

    Balas
  41. Salam sejahtera, Sebelum ini saya tersilap memohon .saya nak membuat penukaran amount tapi permohonan saya sudah diluluskan.boleh ke saya membuat permohonan kali kedua

    Balas
  42. Permohonan anda tiada dalam rekod kami,ni yang semak kat status permohonan.masok kat pendaftaran baru ni yang keluar,no mykad yang sama telah didaftarkan pada sekian² haribulan.hreemmm,pi tang tu dia kata macam ni,pi tang ni dia kata macam tu,harey toi…

    Balas
  43. Hi, sy salah masukkan amount yg nk di keluarkan.. mcm mne ye? Harap sangat pihak kwsp dpt membantu Sy. Terima kasih

    Balas

Leave a Comment