SEMAKAN BAKI BANK BSN ONLINE(Guna MYBSN / SMS BSN / ATM)

SEMAKAN BAKI BANK BSN ONLINE(Guna MYBSN / SMS BSN / ATM)

SEMAKAN BAKI BANK BSN ONLINE(Guna MYBSN SMS BSN ATM)

Adakah anda pelanggan kepada BSN? Semestinya anda ingin mengetahui cara untuk semakan baki akaun bank BSN anda. Bagaimana cara untuk membuat semakan? Disini kami kongsikan kepada anda cara membuat semakan baki akaun bank BSN anda dengan menggunakan MyBSN atau SMS atau ATM, semoga membantu.

Bagaimana cara daftar perbankan SMS BSN? Di sini kami kongsikan caranya, semoga membantu.

 

SEMAKAN BAKI SECARA ONLINE MYBSN

Terkini bagi memudahkan anda membuat semakan baki akaun bank BSN anda, anda boleh membuat semakan menggunakan online banking BSN yang dikenali sebagai MyBSN. Berikut adalah merupakan caranya:

  1. Layari pautan MyBSN: https://www.mybsn.com.my/ 
  2. Bagi pengguna kali pertama anda seharusnya daftar terlebih dahulu. Rujuk cara daftar MyBSN DISINI 
  3. Seterusnya Log Masuk akaun anda dengan mengguna Username dan Kata Laluan anda.
  4. Pada paparan utama, klik pada Account Overview yang berada di sebelah kiri
  5. Seterusnya klik pada Savings Account
  6. Seterusnya akan terpapar baki akuan BSN anda pada bahagian Balance
  7. Selesai

 

SEMAKAN BAKI SECARA SMS BSN

Sekiranya di kawasan anda tidak mempunyai perkhidmatan internet yang stabil, anda juga boleh membuat semakan baki akaun BSN anda dengan menggunakan perkhidmatan SMS BSN. Berikut adalah merupakan caranya:

  1. Bagi pengguna kali pertama untuk menggunakan perkhidmatan SMS BSN, anda seharusnya daftar terlebih dahulu. Rujuk DISINI 
  2. Bagi yang telah daftar, anda boleh membuat semakan melalui SMS:
    • Taip BAL<jarak>M-PIN.
    • Hantarkan ke 36898.
  3. Dalam beberapa saat anda akan menerima SMS daripada BSN yang menyatakan baki akaun BSN anda.
  4. Selesai

 

SEMAKAN BAKI BSN DI ATM

Anda juga boleh membuat semakan baki akaun BSN anda di mesin ATM. Berikut adalah merupakan caranya:

  1. Pergi ke mana-mana ATM berhampiran dengan kawasan anda
  2. Masukkan kad ATM anda di Slot mesin ATM
  3. Seterusnya, masukkan nombor PIN kad ATM anda
  4. Beberapa pilihan akan tertera di skrin
  5. Untuk melihat baki akaun anda tekan pada PERTANYAAN
  6. Seterusnya akan terpapar baki akaun BSN anda
  7. Selesai

 

MAKLUMAT LANJUT

Untuk sebarang maklumat lanjut dan pertanyaan mengenai cara semakan baki Bank BSN anda, anda boleh

  • Layari web rasmi BSN: www.bsn.com.my
  • Hubungi HOTLINE BSN: 1300 88 1900
  • Email: [email protected]

 

ARTIKEL LAIN

CARA DAFTAR LOGIN BSNeBIZ ONLINE(Mudah Untuk Perniagaan Guna aplikasi BSNeBiz Mobile)

mybsn.com.my:CARA DAFTAR MyBSN ONLINE BANKING (Pendaftaran Kali Pertama)

CARA RESET PASSWORD MyBSN (LUPA KATA LALUAN BSN ONLINE BANKING)

TUKAR NO TELEFON BSN : CARA UPDATE NOMBOR TAC DAN BUAT KEMASKINI ONLINE

 

11 thoughts on “SEMAKAN BAKI BANK BSN ONLINE(Guna MYBSN / SMS BSN / ATM)”

  1. Apa pasal la setiap kali aku nak buat reset password tak boleh..aku dh ikut setiap yang nak aku isi..tetap tak boleh..dia tulis..H1000 tak apa kejadah bapak dia lah..semua detail dia nak aku dah isi..macam puaka..dah la sebelum ni duit aku ada missing dalam acc..lebih baik takyah buat online..tak yah ikut2 bank lain kalau tak mampu nak penuhi..

    Balas
  2. Nama saya AZMI BIN LAILI, IC Saya : 790523105709, No. Tel bimbit Saya : 01127017004 & : 01110790532 , No. OKU JKM : ME100114000046, No. KWSP : 14574425 , No. Akaun BSN Saya : 1012629000126930 , Nama & No. Pendaftaran SSM Saya : AZMI BIN LAILI MAJU ENTERPRISE , : 002675049-P, No. TENTERA saya : ATM BAT 96-06-01/-07-01 Contoh : 7845296, No.My Kad Baru : 790523-10-5709, Contoh IC Lama Saya : 791123148956, No. Rujukan Permohonan Lembaga Zakat Selangor : 2017-0037592 / No. KP : 790523105709, LZS Cawangan : SUBANG JAYA, No. 11, WISMA DICOR, JALAN SS 17/A, 47500 SUBANG JAYA, SELANGOR DARUL EHSAN, MALAYSIA., Alamat Rumah : No. 32 LORONG 21A, TAMAN DATO’ HARUN, JALAN 12 , JALAN KELANG LAMA, BATU 7 1/2, Poskod: 46000 PETALING JAYA, Negeri : SELANGOR DARUL EHSAN, Negara : MALAYSIA. & Alamat BANK NEGARA MALAYSIA : PENGARAH, JABATAN LINK & PEJABAT WILAYAH, BANK NEGARA MALAYSIA, JALAN DATO’ ONN, 50480 KUALA LUMPUR, MALAYSIA., Talian Tol : 1300885465 , No. Faksimili : 03-21741515 , & E-Mel : [email protected]

    Balas

Leave a Comment