TEMU JANJI KWSP ONLINE : CARA BUAT APPOINTMENT KWSP

TEMU JANJI KWSP ONLINE

TEMU JANJI KWSP ONLINE : CARA BUAT APPOINTMENT KWSP

Mulai 1 Julai 2020 lalu, kauter  KWSP akan beroperasi hanya menggunakan konsep temujanji KWSP yang perlu di mohon secara online terlebih dahulu. Hal ini adalah dalam usaha memutuskan rantaian jangkitan covid 19.

Untuk makluman, hanya ahli yang telah membuat temujanji / appoitment sahaja yang akan dapat berurusan di bahagian Kaunter KWSP.

Kepada mereka yang ingin berurusan menerusi kaunter, pastikan sudah membuat temujanji terlebih dahulu. selain itu anda juga MOHON i-SINAR KWSP ONLINE(PERMOHONAN GUNA i-AKAUN)

 

TEMU JANJI KWSP ONLINE 

Untuk pengetahuan anda semua,  temujanji boleh dibuat melalui 2 cara iaitu :

Cara pertama

Cara kedua

 • Menghubungi Pusat Panggilan Pengurusan perhubungan KWSP di talian 03-8922 6000.

 

SARANAN MELAKUKAN TEMU JANJI KWSP

1.  Ahli disyorkan untuk hadir sekurang-kurangnya 10 minit lebih awal dari masa yang telah ditetakan pada tarikh temujanji bagi melancarkan urusan.

2. Ahli disarankan agar sentiasa mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh kerajan (SOP) berikutan langkah untuk membasmi dan memutuskan rantaian COVID-19

3. Menjalani saringan suhu badan, pemakaian pelitup muka, mengamalkan penjarkan sosial dan menggunakan hand senitizer.

4. Ahli juga dikehendaki untuk mendaftar di kaunter sebelum masuk.

5. ( Check-in ) dengan mengimbas QR code menggunakan aplikasi MySejahtera.

ketahui juga apa KESILAPAN PERMOHONAN I-SINAR

Waktu Operasi Kaunter KWSP

Kaunter
– 8.30 pagi sehingga 4.00 petang ( hari bekerja sahaja ).

Khidmat Nasihat Perasaan ( RAS )
– 9.00 pagi sehingga 4.00 petang ( hari bekerja sahaja )

nota * Temujanji mesti buat selewat-lewatnya 1 jam sebelum. Ahli boleh membuat permohonan temujanji seawal 30 hari dan selewatnya 1 jam sebelum masa janji temu tetapi bergantung kepada slot kekosongan slot pada hari ingin membuat urusan.

SOALAN LAZIM

Saya  belum membuat permohonan temujanji, bolehkah saya terus berhubungan dan berurusan di kaunter KWSP ?

Tidak . Anda perlu membuat permohonan temujanji KWSP terlebih dahulu.

Apakah salah satu syor KWSP bagi temu janji ?

Ahli disyorkan untuk hadir sekurang-kurangnya 10 minit ataupung lebih dari masa yang telah ditetakan pada tarikh temujanji.

Bilakah kaunter KSWP beroperasi ?

Kaunter KSWP akan beroperasi pada 8.30 pagi sehingga 4.00 petang pada hari bekerja sahaja.

Bilakah masa boleh membuat permohonan temu janji KSWP ?

Ahli boleh membuat permohonan temujanji seawal 30 hari dan selewatnya 1 jam sebelum masa janji temu tetapi bergantung kepada slot .

baca juga CHECK i-SINAR : SEMAKAN KELAYAKAN MOHON i-SINAR

 

 

14 thoughts on “TEMU JANJI KWSP ONLINE : CARA BUAT APPOINTMENT KWSP”

 1. Saya nak buat temu janji.
  Saya nak pilih tarikh.
  Kenapa tiada temu janji untuk pembelian Rumah.
  Kalu blh sy nak buat temujanji tu, pada Hari 3/3/2021. Pukul 2.00 petang

  Balas
 2. Saya telah membuat temu janji pada 4 Mac 2021. Tapi hingga kini saya masih tidak dapat pengesahan melalui email seperti Yang saya pernah buat sebelum ini. Adakah temu janji saya ini telah direkodkan?bolehkah saya datang pada tarikh tersebut?

  Balas
 3. Saya nak buat temujanji online tapi semua appointment penuh sampai tahun depan? so macam mane ye.. kena tunggu tahun depan baru appointment ke?

  Balas
 4. Dah ban yak kali buat janji temu online dan pwgi 5 kali ke kwsp raja laut..sampai sekarang tak setllw lagi issue salah amaun saya. Call kwsp tak jawap ..tak guna call, online enquiry tak reply sampai sekarang..kalau online pumtak efficient..rasa face to face ada pengawai layan kita?

  Balas
 5. Saya cuba nak set temujanji utk pengeluaran 55 tahun, kenapa semua solat bulan ke bulan penuh hingga hujung tahun 2021 dan cuba ke 2022 pun notis kata penuh. Betol ke sistem ni or something wrong…PELIK LA

  Balas
 6. Plan mak pergi kwsp untuk buat permohonan pengeluaran mengurangkan pinjaman sekali check tarikh sampai tahun depan penuh. Betul ke

  Balas
 7. Saya sudah buat temujanji online pada 1/4/2021. Telefon sya hilang dan saya tidak dapat mesej untuk peringatan hari temujanji pada hari tersebut.

  Balas
 8. Saya call office dh berbulan bulan xberjawab…saya nk tanya tentang pengluaran i sinar…i snar saya dh diluluskn 6 bulan lepas smpai sekarang xdpt lagi duitnye…hari2 dpt mesej dari kwsp untuk hubungi office…tapi bile call asyik busy xberjawab…binaweee betol lah…kalau x nyusahkn org xbleh kee…boleh x korg suruh opis korg call ak lak..0177239514..

  Balas
 9. slmt ptg sya mohon mengeluarkan kwsp arwah suami sya. arwah suami sya tak letak penama jadi sya harap & mohon di percepatkan.. sya ada tanggunan anak yg bersekolah.. slot semua penuh sya harap selepas sya selesai isi borang dri mahkamah pada bulan 5/5/2021 ini..

  Balas
 10. On the 3rd april im 60.but until now all slot not free.customer service everday cal not answering..can i go on the 5th april without appoinnent..on 28 march i went but they never tell anything about appoinment

  Balas
 11. saya nak buat appoinment tapi semua bulan penuh kenapa ya?? ramai sangat ke yang buat appointment ni? call pun tak boleh talian sibuk. ada masalah ke kwsp ni?

  Balas

Leave a Comment