SEBAB DUIT BKM LAMBAT MASUK (Semak Status Bayaran)

SEBAB DUIT BKM LAMBAT MASUK (Semak Status Bayaran)

SEBAB DUIT BKM LAMBAT MASUK

 

Persoalan utama sekarang, kenapa duit BKM  tak masuk/tak dapat lagi? Ramai juga yang mengeluh kenapa duit BKM  belum dapat? Berikut adalah SEBAB DUIT BKM FASA 1  LAMBAT MASUK.

 

SEBAB DUIT BKM FASA 1 LAMBAT MASUK

Berikut adalah sebab-sebab duit BKM Fasa 1  lambat masuk :

STATUS PEMBAYARAN BKM FASA 1  GAGAL KREDIT

Kenapa berlaku Status Pembayaran BKM Fasa 1  Gagal Kredit

Status Gagal Kredit ini berlaku apabila anda tetap membuat permohonan baru walaupun sudah lulus, ini akan mendatangkan masalah kerana akan terjadi Duplikasi Permohonan.

 

Apa maksud Duplikasi Permohonan?

Hal ini terjadi apabila anda memang sudah sedia Lulus, tetapi masih lagi buat permohonan baru BKM. Jadi, apabila ini terjadi, akan berlaku Duplikasi Permohonan seperti yang dinyatakan tadi.

 

GILIRAN PEMBAYARAN BKM FASA 1  MENGIKUT BANK

Pembayaran BKM  dilaksanakan secara berperingkat mengikut giliran bank. Jadi tidak mustahil ia menjadi SEBAB DUIT BKM  LAMBAT MASUK

Kepada yang telah buat permohonan baru BKM ,adakah anda tahu cara  semak status BKM Fasa 1.

Walaupun tarikh yang diumumkan oleh kerajaan pada Mac 2022 (akan dikemaskini) , ada juga yang tidak akan menerima pada tarikh yang ditetapkan. .

 

Berikut adalah status terkini bayaran duit BKM  bagi penerima yang menerima status Berjaya Kredit:

 

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke Bank Simpanan Nasional (BSN)

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke  CIMB Bank / CIMB Islamic Bank

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1  Masuk ke  Affin Bank / Affin Islamic Bank

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke  RHB Bank / RHB Islamic Bank

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke  Bank Muamalat

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke Maybank / Maybank Islamic

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke Bank Islam

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke Public Bank / Public Islamic Bank

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1 Masuk ke Agro Bank

Bermula 28 Mac 2022

Tarikh Duit BKM  Fasa 1  Masuk ke Ambank

Bermula 28 Mac 2022

 

TINDAKAN YANG PERLU DIBUAT JIKA DUIT BKM  LAMBAT MASUK/TAK MASUK LAGI

Jika anda terima status Gagal Kredit melalui semakan di https://bkm.hasil.gov.my, anda tak perlu tunggu masuk.

Duit tetap tidak akan masuk dalam bank kerana status Gagal Kredit itu sendiri.

Anda perlu baca cara dapatkan Nombor Baucar BKM  dan pergi ambil wang tunai di BSN.

 

 

 

61 thoughts on “SEBAB DUIT BKM LAMBAT MASUK (Semak Status Bayaran)”

  1. Some of Maybank account holder I guess haven’t receive BPN yet, read complaint most from Maybank account holder. Dun know why. Check status “lulus”. Fishy betul lah this round.

    Balas
  2. Mine public bank haven’t receive bpn 2.0 yet. Already check in LHDN Acc but didn’t give any bsn voucher number. Guess should wait longer. Hadoi

    Balas
  3. PERMOHONAN LULUS.SY CUMA NK THU N JAWAPAN KNPA BPN XMASOK LG.. SKRG NIE DH 30 ARIBULAN!!! SY GUNA MAYBANK SEPATUTNYA 26 ARIBULAN TARIKH TERAKHIR MASOK…LHDN NIE BUAT KEJE MACAMANA!!!?

    Balas
  4. Kenapa maybank belom dapat lagi????? Status Lulus ! Arini dah 1hb 11 belom masok2 lagi… Kata 26hb masok…penipu nya…..tlong buat kerja bagi cepat sikit,kami bnyk nk kena bayar…maybank tlong percepatkan bt kerja sikit….

    Balas
  5. Saya ingin menukar akaun bank dari cimb ke bsn ..adakah boleh dikemaskini?
    Tolong bagi bantuan jawapan soalan prihatin di atas

    Terima kasih …

    Balas
  6. Sy penguna bsn.. Tp smpai skng bpn 2.0 blom msok2… Bole cek bgtaw apa sebabnya…dan bgajmana caranya tuk sy hubungi pihakmereka… Minta penjelasan segera …

    Balas
  7. Saya pon belum dapat lagi bpn, gaji lmbt masuk since covid melanda negara. 4 hari bulan dah terasa sesak, seb baik stay dgn parents, kalau tak makan pasir la jwbya tunggu duit masuk ni

    Balas
  8. Bpn2.0 akan strt credit 26 oct maybank , skang 6 nov , bila check kata status gagàl di kreditkan punca invalid code pe ke jadah, main2 , Bpn 1.0 elok jer masuk, nk kata duplicate xde pun buat .ape masalh sgt ni

    Balas
  9. Semua website explain macam ni. Tapi bila tanya soalan, satu pun tak di jawab. Leceh.kawan saya berstatus mahasiswa pun boleh dapat bpn 1.0 untuk kategori bujang b40. Macam mana tu? Saya bujang b40 tak dapat pula. Pelik sistem lhdn ni.

    Balas
  10. Ni dh 2021 Bulan 2…pun Belum masuk Lagi..knapa?…kalau tk lulus..bgitau lah..snang . Supaya sya Tak brhrap and trtanya tanya

    Balas
  11. Approaching from the standpoint of a fellow associate within this production, I actually enjoy your write-up. I’ve regularly been in in actuality like with this business all my life so I have developed a discussion board for market specialists to come together and discuss all things in this business. You gave me some brilliant concepts for my own website online.

    Balas
  12. Berikut adalah status terkini bayaran duit BKM bagi penerima yang menerima status Berjaya Kredit:

    KOMPIDEN JE KATA TARIKH DUIT MASUK KE BANK. MARI KITA SEMAK

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Bank Simpanan Nasional (BSN)

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke CIMB Bank / CIMB Islamic Bank

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Affin Bank / Affin Islamic Bank

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke RHB Bank / RHB Islamic Bank

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Bank Muamalat

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Maybank / Maybank Islamic

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Bank Islam

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Public Bank / Public Islamic Bank

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Agro Bank

    Bermula (akan dikemaskini)

    Tarikh Duit BKM Fasa 1 Masuk ke Ambank

    Bermula (akan dikemaskini

    Balas

Leave a Comment